Ekstremni sportovi – moguća senzacija u Prokuplju

0

Oko 150 Prokupčana probalo je karting vožnju u dvorištu Gimnazije. Mladi, stari, pa čak i deca sa oduševljenjem su se vozili i pratili vožnje svojih sugrađana u nedelju.

Nakon prve probne karting vožnje u gradu, predstavnici Udruženja ekstremnih sportova Toplice i Kancelarije za mlade prezentovali svoj rad predsedniku opštine Prokuplje, i to sa ciljem da ekstremne sportove učine još pristupačnijim i dostupnijim Prokupčanima.

– U planu nam je pravljenje staze za auto trke, karting i drift a unutar staze maksimalno iskorišćenje prostora u vidu poligona za BMX bicikle, skejt bordove kao i prostor na kome će biti sprave za street workout. Tu nam je potrebna pomoć opštine da nam se obezbedi potrebna lokacija za pravljenje staze. Ukoliko bi napravili ovu stazu privukli bismo sportiste i rekreativce iz drugih gradova, a u dogledno vreme bi i organizovali razne manifestacije pa čak i takmičenja koja bi mogla da budu i međunarodnog karaktera što bi značilo kako za naše udruženje tako i za sam grad Prokuplje, kaže osnivač udruženja Saša Miljković.

Ostaje da Opština razmotri molbu udruženja. Činjenica je da bi ekstremni sport postao prava prokupačka senzacija, a to potvrđuje broj članova koji se nakon probne karting vožnje udovstručio.  Podsetimo, UEST je osnovano u decembru i do ovog vikenda je brojalo oko 20 članova, a sada broji već 50.

Istraživali smo šta je to što ekstremne sportove čini toliko privlačnim, a mnoge odgovore nam je dao Saša – prvi i trenutno jedini ptokupački paraglajdista. Više o tome pročitajte OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime