Rukometni reprezentativac iz Merošine, ”Željin” na četiri godine

0
Foto: RK Železničar

Kadetski rukometni reprezentativac Srbije u rukometu, i dosadašnji član prokupačkog Topličanina Darko Stošić novi je član vicešampiona države niškog Železničara.

Samo nekoliko dana po završetku sezone u kojoj je osvojeno zvanje vicešampiona Srbije , u niškom Železničaru je pao i prvi paraf novog pojačanja. I to, ni manje ni više nego jednog od najperspektivnijih čuvara mreže u Srbiji i kadetskog reprezentativca Darka Stošića.

Stošić je rođen 2000. godine u Prokuplju i u dosadašnjem delu karijere branio je boje prokupačkog Topličanina, u kojem je prethodne dve godine bio prvi čuvar mreže u Super ”B” ligi.

– Ovo je potez koji će mnogo doprineti mom napretku. Raditi u ovakvom klubu, sa ljudima kao što je, recimo Dejan Zlatanović, jedan od najboljih čuvara mreže u Srbiji, za mene je izuzetna čast. Prethodne dve sezone branio sam za Topličanin u Super B ligi, gde ima dosta igrača koji imaju više godina karijere, nego ja života, tako da će mi to iskustvo dosta pomoći da se dobro snađem u Nišu. Jedva čekam da se priključim novim saigračima, i to odmah nakon što se vratim sa Evropskog kadetskog prvenstva u Hrvatskoj, gde ću braniti boje Srbije. Zahvalio bih se dosadašnjem klubu, saigračima i upravi na svemu, i poželeo bih im puno sreće u daljem periodu. I posebnu zahvalnost dugujem trenerima Ljubiši Milosavljeviću, Milanu Strahiniću i Miroslavu Đorđeviću. – izjavio je Darko Stošić za portal Dobričke vesti.

Stošić se obavezao na četvorogodišnju vernost Nišlijama, a kako iz kluba poručuju ovo je samo prvi u nizu poteza koje će Nišlije povući tokom ovog prelaznog roka.

– Ovo je samo prvi u nizu poteza koje ćemo povući u narednom periodu kao dokaz da i te kako vodimo računa o budućnosti našeg kluba – istakao je Ivan Šmigić, direktor Železničara, za portal ”Južne vesti”.

Podsetimo, Železničar je pre nedelju dana završio sezonu u kojoj je osvojio Kup Srbije, zvanje vicešampiona Srbije, zatim obezbedio učešće u regionalnoj SEHA ligi i EHF kupu, a ima i osvojen pehar namenjen pobedniku Kupa regiona istok.

Izvor: Dobričke vesti

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime