Rekonstrukcija prokupačkih škola i 500 miliona za industrijsku zonu

0

Dve škole u Prokuplju uskoro bi trebale da budu rekonstrisane, a od strane Vlade Srbije Prokuplje će dobiti 500 miliona dinara za izgradnju industrijske zone, kazao je dr Darko Laketić, poslanik u Skupštini Srbije.

– Svi naši zahtevi ka Ministarstvu prosete su uslišeni. Biće rekonstruisane Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ i Tehnička škola „15. maj“. Sve što smo planirali, polako realizujemo. Pored prebacivanja zemljišta u vlasništvo Opštine Prokuplje, uspeli smo da dogovorimo svih 500 miliona dinara za izgradnju Industrijske zone. To će finansirati Ministarstvo privrede. Iduće nedelje imaćemo sastanak u Ministarstvu zdravlja vezano za prvu fazu radova na novoj Bolnici, kaže dr Laketić.

Кako dodaje, prilikom poslednje i pretposlednje poste predsednika Srbije Aleksandra Vučića Prokuplju, dogovorena je i rekonstrukcija dva magistralna puta: za Žitni Potok i Ribarsku banju.

– Sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom dogovorili smo kupovinu kasarne u Novoj Božurni. Ovo je samo početak, planovi su veliki. Naš cilj je da od Prokuplja napravimo dobro mesto za život, da ljudi ovde ostaju, rade i stvaraju porodice, kazao je narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Darko Laketić.

Istovremeno, jedna od destinacija za eksurziju učenika osnovnih škola sa teritorije cele Srbije biće i Spomen-park posvećen „Gvozdenom puku“ u Prokuplju. Ovaj spomenik će ući u katalog ekskurzija svih osnovaca, a kako kaže narodni poslanik dr Darko Laketić, koji se osvrnuo na sednicu Vlade Srbije u Prokuplju i otkrivanje Spomen-parka, to će biti prilika da deca nauče istoriju i upoznaju se sa podvizima i hrabrošću onih koji su se za slobodu borili. S druge strane, i Opština Prokuplje imaće koristi od toga.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime