10 GODINA LEONIJA U PROKUPLJU

0
10 godina leonija

PROKUPLJE: Nemačka kompanija „Leoni“ obeležava 10 godina postojanja i rada u Prokuplju. Tim povodom u grad su stigli i potpredsednik Divizije kablovskih sistema „Leoni Grupe“ Helmut Cender i  generalni direktor „Leoni“ u Srbiji  Klemens Saks sa saradnicima.

Slavlju su prisustvovali i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović sa saradnicima, mnogobrojni poslovni partneri iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnici privrednog, javnog i društvenog života Prokuplja.

-Izuzetno samo ponosni na naš uspeh u Srbiji. Želim da izrazim veliku zahvalnost zaposlenima na zalaganju i radu. Slobodno mogu da kažem da su naši radnici naše najveće bogatstvo. Sa ponosom naglašavam da smo izgradili jednu veliku „Leoni“ porodicu u Srbiji, rekao je Klemens Saks.

„Leoni“, kao globalni proizvođač rešenja za prenos energije i podataka u automobilskoj i drugim industrijama, u protekloj deceniji postao je najveći poslodavac u industrijskom sektoru u Srbiji. U proteklom periodu, kompanija je uložila 111 miliona evra u objekte i opremu i zaposlila blizu 9.000 radnika. Od osnivanja, kompanija je izgradila mrežu od 500 domaćih dobavljača, sa kojima je ostvarila promet u iznosu od 117 miliona evra. Kompanija se ponašala kao društveno odgovorna i donirala je blizu 400.000 evra za najugroženiju decu, omladinu, sport, projekte iz prosvete, kulture i drugih delatnosti, prenosi Služba za osnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime