49 miliona dinara uloženo u škole

0

Tokom ove godine u trinaest škola prokupačke opštine izvršeni su radovi u vrednosti od 49 miliona dinara. Cilj ovih ulaganja jeste poboljšanje uslova za rad učenika, profesora i nastavnika svih škola.

– Za rekonstrukciju mokrih čvorova i toaleta, zamenu i kanalizacione i vodovodne mreže u gradskim i seoskim školama utrošeno je 35 miliona dinara. Na pet školskih objekata urađena je gromobranska instalacija. Za ove poslove iz budžeta je izdvojeno 1,5 miliona dinara, rekla je članica Opštinskog veća zadužena za prosvetu Maja Ranđelović.

 U OŠ „Ratko Pavlović Ćićko” urađeni poslovi u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

U OŠ „9. oktobar” i  Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja” urađena je rekonstrukcija podova i kupljen novi neophodan nameštaj u vrednosti od pet miliona dinara. I u prokupačkoj Gimnaziji je kupljen novi nameštaj u vrednosti od 1,5 miliona dinara.

U pojedinim školskim objektima u toku su radovi na postavljanju nove elektro- instalacije, čija vrednost iznosi 1,5 miliona dinara.

Pored ulaganja u škole većnica Ranđelović je izjavila da se lokalna samouprava posebno ponosi time što su ove godine u selima Bublica i Tovrljane otvorene četvororazredne škole koje su bile zatvorene skoro 20 godina.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime