A od Ružića Prokuplju – 11,5 miliona dinara

1

“Opština Prokuplje je iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za reaalizaciju projekata dobila 11, 5 miliona dinara. Ova sredstva biće upotrebljena za rekonstrukciju i sanaciju krova, kao i sanaciju fasade zgrade Opštinske uprave Opštine Prokuplje”, rekao je na potpisivanju ugovora u Beogradu predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Podršku iz Fonda za lokalne samouprave dobilo je 59 opština i gradova Srbije.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je istakao da je ove godine Fond za lokalne samouprave uvećan 32 puta, tako da je 320 miliona dinara veoma značajna podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija.

– Cilj ovog programa jeste da se pomogne lokalnim samoupravama u poslovima koji su njihova izvorna nadležnost, a da im je podrška potrebna govori i činjenica da je 120 lokalnih samouprava prijavilo 171 projekat, naglasio je ministar Ružić i dodao će iz ovog fonda biti finansirana realizacija tri vrste projekata, pa će tako 33 lokalne samouprave dobiti više od 262 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.

Više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija dobiće 18 opština i gradova, dok će sa više od 10 miliona dinara biti podržano osam lokalnih samouprava u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Najnovije vesti iz Prokuplja, pročitajte OVDE

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here