A sad stiže ”Sladoled” sa Nadom Blam i Minom Lazarević

0

U Kruševačkom pozorištu 7. maja je predpremijera predstave “Sladoled” po tekstu hrvatskog autora Mira Gavrana, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Predstavu preporučuju glumice Nada Blam, prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu i Mina Lazarević, prvakinja Pozorišta na Terazijama.

– Ovo je jedna topla ljudska priča o majkama i ćerkamna, o porodičnim odnosima, o ljubavi, o muškarcima, o poslu… Jedna zabavna, a u isto vreme jedna potresna komedija, onakva kakav život i jest, izjavio je Spasoje Ž. Milovanovic.

On kaže da je dugo tragao za tekstom u kome bi spojio dve velike glumice, Nadu Blam i Minu Lazarević.

– Tekst je kao pisan za njih dve. To je njihova prva profesionalna saradnja u profesionalnom pozorištu i na proesionalnoj sceni, gde taj odnos u godinama zapravo odgovara odnosu koji imamo u samom komadu. Mi u komadu pratimo životnu sudbinu majke i ćerke u trenutku kad majka ima 26 godina a ćerka 3, do trenutka kad majka ima 83 a, ćerka 60 godina. Sve te njihove zbujujuće situacije u odnosu sa muževima, mladićima, ostvarenim i neostvarenim ljubavima, kako se to prelama u njihov život i kako se oni nalaze u svojoj poslastičarnici ne bi li rešili jedan od životnih problema, izjavio je Spasoje Ž. Milovanović, reditelj predstave.

Karte za predpremijeru koja je na repertoaru 7. maja u Kruševačkom pozortištu su u prodaji. Premijera predstave “Sladoled” biće održana 8. maja na sceni Doma sindikata u Beogradu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime