Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila 20 auto-sedišta

0

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovali su obuku za pravilnu upotrebu auto-sedišta u automobilima.  Roditeljima male dece, Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je 20 auto-sedišta. 

Prokuplje je jedan od 20 gradova u Srbiji gde se izvodi ovo savetovanje.

– Zahvaljujući stalnoj edukaciji i savetovanjima broj saobraćajnih nesreća u kojima smrtno stradaju deca iz godine u godinu se smanjuje. Tako je u saobraćaju 1998. godine smrtno stradalo 56 dece, a 2014. godine jedanestoro mališana. Na osnovu naših dosadašnjih analiza auto-sedišta se koriste u 26 odsto slučajeva, rekao je Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Na teritoriji prokupačke opštine smrtno stradaju najviše traktoristi i motociklisti, a stopa saobraćajnih nezgoda se iz godine u godinu smanjuje.

O pravilnoj upotrebi različitih vrsta auto-sedišta govorila je predstavnica Udruženja “Roditelj” iz Beograda Marija Končar.

Savetovanju su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, članovi Udruženja “Roditelj” iz Beograda i Temerina, predstavnici prokupačke Saobraćajne policije, pravosuđa, Doma zdravlja i mnogobrojni roditelji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime