Akademija točenja i ispijanja piva u Kruševcu

1

Kruševljani su imali čast da medju prvima u Srbiji nauče kako se pravilno toči pivo i za to dobiju diplome prve ,,APA Akademije,,. Zanimljivo druženje sa Kruševljanima , koje se nastavlja u 30 kafića širom Srbije, organizuje Jelen pivo.

– Ljubitelji piva najčešće ističu da su kvalitet i svežina kriterijumi po kojima biraju omiljeno pivo, a to su upravo glavne karakteristike Jelen Točenog.Njegova svežina i reskost, prepoznatljiva gorčina i postojana pena garantuju više od osveženja – oni donose potpuni užitak, kažu organizatori zanimljivog druženja iz Jelen piva, koje posle Kruševca organizuje ,,APA Akademiju,, u još 30 kafića širpom Srbije, kako bi skrenuli pažnju na važnost pravilnog točenja i serviranja piva.

,,Jelen Točeno donosi zadovoljstvo u svakom smislu. Omogućava vizuelni užitak: privlačna krigla ili čaša, fina gusta pena, mehurići u čaši. Aroma i miris su dobro poznati, hladnoća i svežina uvek zagarantovane, a direktna je asocijacima i na odličnu atmosferu u pabu ili omiljenoj bašti, u krugu prijatelja“ istakao je Milan Jovanović, instruktor APA Akademije.

Polaznici APA Akademije u Kruševcu
Polaznici APA Akademije u Kruševcu

On je podelio i nekoliko saveta za barmene koji se odnose na pravilno točenje piva, ali i za sve one koji su zainteresovani da posmatraju proces točenja dok sede za šankom u omiljenom kafiću: Važno je koristiti čistu, dobro ohlađenu čašu koja se pri sipanju drži za dršku kako bi se sačuvala od toplote ruku;

Da se ne bi izgubilo na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice se ne sipa direktno u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom; Pivo se pravilno toči pod uglom od 45 stepeni i tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti;

Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više, navode organizatori APA Akademije, koji su prvim slušaocima predavanja podelili diploma o pravilnom točenju i ispijanju piva.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime