Akcija Treće dete

0

Danas je u Mozaik sali održana 57. akcija „Treće dete“ koju organizuju Gradska uprava i Budzetski fond za populacionu politiku.

Ova akcija predstavlja humanu i podsticajnu aktivnost koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece.

Cilj je ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji.

Generalni pokrovitelj i donator je Grad Kruševac, odnosno Budzetski fond za populacionu politiku, koji je roditeljima 57-oro dece rođene u periodu od 15. juna do 15. decembra, uručio poklon čestitku od 8.000 dinara. (ukupna suma je 456.000 dinara).

Akcija „Treće dete“ se inače organizuje dva puta godišnje.

Na svečanosti su govorili zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović i predsednik Fonda za populacionu politiku Ivan Mijailović. Oni su istakli podršku Grada Kruševca pospešivanju nataliteta i podsetili na mere koje sprovodi Fond u tom cilju.

Poklon čestitke uručili su zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić, predsednik Fonda Ivan Mijailović, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti dr Jelena Milanović i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Zorica Jovanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime