Akcija učenika Ćićkove škole u prirodi

0
dav

Kao i prethodnih godina, učenici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“, ekolozi, organizovali su akciju u prirodi. Akcija je izvedena na relaciji Prokuplje-Dobrotićka reka-Prokuplje.

Učenici su se upoznali i snimali jesenji aspekt šumskih ekosistema, koji je zablistao predivnim bojama.

– U klisuri reke sakupljali smo mahovine i paprati. Ovaj materijal eko-sekcija će upotrebiti u obogaćivanju i renoviranju eko-vrta u holu naše škole, kažu učenici.

U akciji je učestvovalo 30 učenika-članova eko-sekcije sedmog i osmog razreda i nastavnici biologije Marija Antić i Mr Dejan Živković.

– Vreme izvođenja akcije je bilo od 9-15 sati. Cilj i zadaci eko-akcije su u potpunosti ispunjeni, slažu se nastavnici.

Članovi eko-sekcije su se takođe složili da sledeća akcija bude posvećena istraživanju pećine Isposnice koja se nalazi na planini Vidojevici.

Ovo nije prvi put da učenici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ borave u prirodi. Oni se neprestano upoznaju sa neposrednim okruženjem, pritom sakupljajući prirodne materijale, snimajući razne aspekte prirode.

Priroda okoline Prokuplja je izuzetno bogata prirodnim lepotama, biljnim svetom i gljivama. Na žalost, ova bogatstva su često ugrožena ljudskim nemarom i zagađenjem. Upravo su eko-sekcijaši ti koji apeluju na očuvanje životne sredine kroz ovakve aktivnosti. Sa druge strane, približavanje prirodi oplemenjuje njihov nemirni duh; zdrava voda, zdrav vazduh, pešačenje i planinarenje, druženje, smeh, umor, opijenost prirodom su ono što učenici smatraju da im je najpotrebnije.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here