Ako ne čitaš, pročitaće te!

0
Foto: OŠ "Milić Rakić Mirko"

Pod sloganom “Čitaj da pročitaš, jer, ako ne čitaš, pročitaće te!” u Osnovnoj školi “Milić Rakić Mirko” održana je prva od šest radionica, koje će biti pokrenute u okviru Čitalačkog kluba.

Mentori kluba su nastavnice srpskog jezika Jasmina Džipković i Dragana Stevanović, a na prvoj radionici učenici su se upoznali sa načinom rada i razgovarali o načinima čitanja, o pripremi za čitanje, čitalačkim navikama kao i otome kako se one razvijaju i neguju.

– Učenicima od 5. do 8. razreda, članovima Čitalačkog kluba, podeljen je besplatan poklon, primerak romana “Ja, Aleksija” Branke Trifunović, koji je osvojio 1. nagradu po mišljenju Stručnog žirija kao najbolji roman za mlade od 11 do 14 godina u akciji Čitalačkog maratona. Učenici su uživali u radu i s nestrpljenjem očekuju sledeće radionice na kojima će biti obrađena još četiri nagrađena romana – rekla je nastavnica srpskog jezika Jasmina Džipković.

Čitalački klub je osnovan povodom Čitalačkog maratona, koji je pokrenula Izdavačka kuća “Klet”, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u školskoj 2017/2018. godini, a sve sa ciljem da se knjige vrate u ruke deci, da se mladi od 11 do 14 godina motivišu za čitanje, kao i da neguju i razvijaju ljubav prema srpskoj književnosti za decu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime