Albanci masovno sa Merdara u Evropu!

3

Kako Top Novosti saznaju, više hiljada Albanaca sa Kosova je u proteklih mesec dana sa administrativnog prelaza Merdare se uputilo ka zemljama Evropske unije. Ovo je našem mediju potvrđeno od više taksista iz Kuršumlije koji već nedeljama prevoze čitave porodice Albanaca do državnog prelaza u Subotici.

– Ne stižemo sve da prevezemo jer je neverovatan „pritisak“ poslenjih nedelja od strane Albanaca sa Kosova i Metohije koje prevozimo za Suboticu. Dnevno i po desetak, petnaest taksista iz Kuršumlije voze čitave porodice od Merdara za Suboticu odakle oni nastavljaju dalji put ka zemljama Evropske unije. Kažu da je ekonomska kriza na Kosovu velika i da ne uspevaju da prežive, pa spas traže na zapadu, kaže jedan od taksista iz Kuršumlije koji je do sada više desetina porodica Albanaca prevezao sa Merdara.

Iako nerado pričaju, kuršumlijski taksisti , kako Top Novosti saznaju, od ovih vožnji ka Subotici uzimaju po 200 evra po vožnji do Subotice, pa je posao i zarada u poslednjih mesec dana kuršumlijskih taksista znatno povećana.

Samo u poslednja dva meseca je prema podacima albanskih medija sa Kosova i Metohije, više od 40 000 Albanaca otišlo u zemlje Evropske unije, pa su tako, zbog teških ekonomskih prilika čitava sela u podujevskoj opštini ostala prazna.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime