Aleksandrovac slavi Svetog Trifuna i Dan Opštine

0

Sutra je Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara, vinara i voćara, a Aleksandrovac Župski ga slavi i kao gradsku slavu. Tradicionalno, na ovaj dan u Aleksandrovcu svake godine žitelji Župe vrše organizovano obredno rezanje kolača i prvo simbolično obrezivanje vinove loze i polivanje čokota vinom.

Blagorodna Župa je nedavno izrodila još jednog vrhunskog vinara. U redu vitezova vina nalazi se odnedavno i Predrag Živković iz Dršca. Njegova porodica se proizvodnjoim vina bavi više od jednog veka. Predrag poseduje oko dva hektara vinograda , a sorte su prokupac, tamjanika i vranac.

Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Aleksandrovac usvojena je odluka o dodeli najviših opštinskih priznanja.

Direktor Janvog preduzeća ,,Putevi Srbije,, Zoran Drobnjak proglašen je za počasnog građanina Aleksadrovca, za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture na teritoriji Opštine Aleksandrovac.

Februarska nagrada Opštine Aleksandrovac dodeljuje se akademiku prof. Dr Miodragu Čoliću, jedinom akademiku i generalu poreklom iz Župe, za veliku i nesebičnu pomoć građanima Opštine Alekasandrovac.

Nagrada se dodeljuje i Jelenku Bogdanoviću posthumno za ukupni doprinos u razvoju opštine Aleksandrovac.

Zlatna plaketa Opštine Aleksandrovac dodeljuje se Zvonimiru Markoviću za izuzetan doprinos Opštine Aleksandrovac.

Nagrade i priznanja dobitnicima povodom Dana Opštine uručiće predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac, na Svečanoj akademniji, u nedelju 15. februara.

Tim povodom biće priređen i kulturno zabavni program.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime