Ambasador Indonezije posetio Trstenik

0

Ambasador Indonezije Henri Ričard Džejms Kandou posetio je Opštinu Trstenik, koji se oporavlja nakon nedavnih poplava.

– Indonezija se 2014. suočila sa velikim poplavama, pa nam je situacija sa sanacijom posledica vrlo poznata. Drago mi je što sam video da se Trstenik brzo oporavlja i to me podseća na oporavak Džakarte nakon poplava kada je Joko Widu zbog uspeha na tom polju postao cenjeniji u Indoneziji i upravo je zbog toga danas j predsednik. Vidim da se tako radi i u Trsteniku i zbog toga mi je posebno drago da otpočnemo saradnju pre svega u oblasti culture i obrazovanja, a nadam se i u privredi, istakao je ambasador Kandou.

Predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da sa ambasdorom Republike Indonezije između ostalog, razgovara i o investicijama koje se vezuju za Prvu Petoletku.

– Prva Petoletka je najveći potencijal i najveći problem Opštine Trstenik. U traženju rešenja za ovu fabriku nedavno smo se obratili i premijeru Vučiću kako bi posetio Trstenik i kako bismo sa njim razgovarali o tome da se za Petoletku nađe slično rešenje kao i za Železaru, izjavio je Miroslav Aleksić.

Delegacija ambasade Indonezije u kojoj je i ekonomski savetnik ambasade Yogo Pamungkas, sa predsednikom Opštine Trstenik Miroslavom Aleksićem, posetila „Prvu Petoletku“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime