Ambasador Japana u Osnovnoj školi “Nada Popović”

1

Povodom donacije Vlade Japana za zamenu stolarije u Osnovnoj školi „Nada Popović“ u Kruševcu, ambasadoru ove države u Srbiji Masafumiju Kuroki priređen svečani prijem. U delegaciji je bio i pomoćnik ministra obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Ljubiša Antonijević.

Na zvaničnom skupu, reči zahvalnosti uputio je gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, istakavši da je pružena materijalna pomoć „izraz iskrenog prijateljstva dva naroda“.

Ambasador Japana je prvi put u poseti Kruševcu i današnjim dolaskom lično se uverio da je 87.680 evra, koliko je ova država izdvojila za školu „Nada Popović“, utrošeno na pravi način.

– Uprkos velikoj razdaljini, videli smo da vaš narod voli našu zemlju i mi ćemo zdušno nastaviti započetu saradnju, ne samo kroz donacije, već i kulturnom razmenom i drugim vrstama bilateralnih odnosa. Obrazovanje je ulaganje u budućnost i drago mi je što smo videli da su naša sredstva uspešno implementirana, kazao je ambasador Kuroki.

O projektu „Novi prozori za nove generacije“ govorila je direktor škole Jelena Ivanović. U istoriji „Nade Popović“ ovo je najveća pomoć, kojom su se direktno poboljšali uslovi rada za nastavnike i đake i dodatno postigao još jedan značajan rezultat – energetska efikasnost objekta.

Inače, ova škola ima 112 zaposlenih, 1287 učenika raspoređenih u ukupno 50 odeljenja, a nakon video prezentacije, učenici su pripremili prigodan program za predstavnike Ambasade.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime