Ambasador Norveške posetio Prokuplje

0

Ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornestad, danas je posetio Opštinu Prokuplje i u zgradi Opštine razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Simonovićem i njegovim saradnicima.

Nakon srdačnog razgovora sa dugogodišnjim prijateljima u prokupačkoj Opštini, ambasodor je posetio jedan od najsavremenije opremljenih objekata Predškolske ustanove „Neven“, novoizgrađeni dečiji vrtić „Bajka“.

Ambasador se upoznao sa radom ove vaspitno-obrazovne ustanove koja zvanično postoji od 1961. godine u Prokuplju.

Objekat „Radost“ otvoren je 1973. godine, „Biseri“ 1991. a najnoviji i najsavremenije opremljen objekat „Bajka“ otvoren je 2015. godine. Njega pohađa oko 150 mališana iz prokupačke opštine.

Kako su istakli zaposleni u ovoj ustanovi, potreba za smeštajnim kapacitetima u prokupačkom dečijim vrtićima je iz dana u dan sve veća, pa je tako lokalna samouprava , kao osnivač i finanasijer te ustanove započela izgadnju još jednog objekta u koji će moći da se smeste sva deca koja su sada na čekanju.

Mališani uzrasta od jedne do šest godina oduševili su goste iz Norveške kulturno-umetničkim programom i ambasadoru poklonili svoje radove.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime