Ambasador Norveške posetio trsteničke škole

0

Ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag, menadžer projektno operativnog centra u Srbiji Grem Tindal, pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić i direktor kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević, u pratnji opredsednika Opštine Trstenik Miroslava Aleksića, obišli su obnovljene trsteničke škole.

Vlada Norveške je u sanaciju kotlarnice područnog odeljenja Osnovne škole ,,Miodrag Čajetinac Čajka,, u Grabovcu, koja je tokom majskih poplava danima bila pod vodom uložila preko 35 hiljada evra i omogućila da se 50 učenika vrate u učionice. Zadovoljstvo dobrom saradnjom sa srpskom Vladom i konkretnim uvidom u namensko trošenje novca izrazio je ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag.

Ukupna šteta majskih poplava u opštini Trstenik je preko 550 miliona dinara, a norveška vlada finasirala je rekonstrukciju dva obrazovana objekta u Trsteniku, istakao je direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagovević.

Obnavljanje objekata sredsvima Vlade Norveške realizovano je uz posredovanje lokalne samouprave, Kancelarije za pomoć poplavljenih područja i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja. I za sanaciju fiskulturnih sala gimnazije Vuk Kardžić i Tehničke škole Trstenik uloženo je preko 100 hiljada evra, na korist više od hiljadu đaka i članova sportskih klubova. Škole je obišao i pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić.

– Za manje od godinu dana u opštini Trstenik sanirano je preko 90 odsto objekata zahvaljujući sadnji Vlade Srbije i Norveške, naglasio je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

U delegaciji koja je obišla trsteničke škole bio je i načelnik Školske uprave za Rasinski okrug Zoran Asković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime