Ambasadorka Francuske u Aleksandrovcu

0

Danas je Aleksandrovac posetila ambasadorka Republike Francuske u Srbiji, Kristin Moro. Jedan od povoda ove posete je i dečija manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“, na kojoj će ove godine u Ćupriji učestvovati učenici osnovnih i srednje škole aleksandrovačke opštine.

Ambasadorku Moro i njene saradnike, kao i predstavnike manifestacije ,,U srcu Evrope,, u Skupštini Opštine Aleksandrovac dočekao je predsednik Opštine Dr Jugoslav Stajkovac. On je podsetio da se ova poseta desila na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, jer je francuski i srpski narod uvek bio prijateljski kad je bilo bajteže i kad je bilo najlepše.

Mnogi poznati župski vinari školu su učili u Bordou, rekao je Stajkovac pa ambasadorku Kristin Moro upoznao sa potencijalima Župe. Nakon toga prikazan je i film o privrednoj, kulturnoj , turističkoj tradiciji Župe.

Gospođa Kristin Moro bila je impresionirana potencijalima Župe i izjavila želju da poseti ,, Župsku berbu, ,,jednu od najvećih privredno- turističkih manifestacija Srbije, a izrazila je i želju što će deca Župe učestvovati na takmičenju,, Srbija u srcu Evrope,, i pesmom i igrom predstaviti Francusku.

Potom je predsednik Opštine dr Jugosalav Stajkovac sa decom Aleksandrovca uručio ambasadorki Francuske prigodne poklone u znak uspomene na ovu posetu. Ovom prilikom ambasadorka Moro obišla je Zavičajni muzej Župe i manastir Drenču.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime