Američki ambasador sutra u Prokuplju

1

Amerićki ambasador u Srbiji Majkl D. Kirbi posetiće sutra kompaniju Hera u Prokuplju, porodičnu firmu koja proizvodi smrznute pekarske proizvode, i tom prilikom upoznaće se sa vlasnicima Vesnom i Zoranom Jevtović, saopštila je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Kroz saradnju sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasadom SAD, ova kompanija je uspela da pribavi neophodne sertifikate, proširi svoje tržište i poveća izvoz. U septembru 2015., Hera je počela da izvozi svoje proizvode na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Hera je jedan od korisnika nekadašnjeg USAID-ovog Agrobiznis projekta u okviru koga je dobila značajnu tehničku pomoć, kao i pomoć u oblasti marketinga. Pomoć je takođe obuhvatala i usvajanje međunarodnih standarda, (Halal sertifikat i ISO 22000), dizajn novog brenda kompanije (redizajn pakovanja), kao i učešće na međunarodnim trgovinskim sajmovima.

Osim toga, tokom studijske posete Americi 2014. godine, koju je organizovala Ambasada SAD, predstavnici kompanije su se upoznali sa američkim uvoznikom i uspešno dogovorili izvoz tradicionalnog srpskog bureka sa sirom i spanaćem u SAD. Američki uvoznik je distributer proizvoda sa Balkana u Njujorku i širom SAD preko specijalizovanih prodavnica koje prodaju poznate proizvode iz regiona.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime