Amira od Kruševca do Tajvana

0

Sarajevska pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće koncerte u Srbiji pre odlaska u Tajvan. Veliku turneju započeće 19. marta u Kruševcu.

Kao i što je najavila, Amira će u pratnji gitariste Ante Gela održati koncerte 19. marta u Bioskopu Kruševac, 20. marta u Knjaževsko-srpsko teatru u Kragujevcu, 22. marta u Domu društvenih u Kraljevu i 25. marta u Narodnom pozorištu u Nišu. Nastupi u Srbiji prethodiće Amirinoj prvoj mini turneji po dalekom Tajvanu!

Amira prvi put nastupa u Kruševcu, a nastupima u Kragujevcu, Kraljevu i Nišu nastavlja uspešna druženja sa publikom u Srbiji, gde je samo prošle godine rasprodala beogradski Sava centar, i napunila dvorane i pozorišta u Kragujevcu, Zrenjaninu, Pančevu, Paraćinu i Somboru.

– Uvijek to budu prekrasni susreti, na kojima pričamo zajedničku priču povezani sa publikom nekim nevidljivim nitima. Interakcija sa ljudima koji dođu, odvoje dva sata i podjele ih sa nama, odlučuje u kom pravcu će koncert ići. Sve nekako krene drugim tokom od zacrtanog, izjavila je Amira.

Uticajni publicista Peca Popović u nedavnom osvrtu na Amirin koncert u Somboru napisao je:

– Amira stalno niže ogrlice od skrajnutih pesama, zanosa i strasti, znajući da nema ničega radosnijeg od mogućnosti da se ponovo plače uz stare pesme ali na novi način. Njena posebnost se ogleda i u dodavanju novih vrednosti utišanim zvucima prošlosti.

Njeni biseri su, svakako :,, Ah šta ćemo ljubav kriti,, , ,, Kradem ti se u večeri, , ,, Kaleš bre Ando, , ,, Mito bekrijo, , ,,, Marijo Deli Bela Kumrijo,, , ,, Kafu mi draga ispeci,, , ,, Zajdi, zajdi,, , ,, Jano mori,, , ,, Što te nema,,…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime