„Ana je čekala“ očarala Makedonce

0

Pozorišna predstava „Ana je čekala“ u režiji Tijane Petrović, a po tekstu Srbijanke Stanković, izvedena je u okviru zvaničnog programa 55. po redu Festivala dramskih amatera Makedonije „DAF“ koji se od 28. maja do 2. juna održava u Kočanima.

Glumci Amatertskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ nastupili su na sceni Nacionalnog centra za kulturu „Beli mugri“ u Kočanima 29. maja i svojom igrom uspeli da osvoje makedonsku publiku.

Po ocenama zvaničnika festivala izrečenim prilikom razgovora sa publikom i akterima nakon predstave, glumci iz Prokuplja pokazali su zavidan estetski nivo i iskustvo na sceni čime su kako je rečeno održali umetnički kvalitet predstava iz Srbije koje su do sada imali priliku da gledaju na ovom festivalu. Inače, predstava je u Kočanima obeležila mali jubilej, deseto igranje.

Festival dramskih amatera Makedonije u kočanima je najstarija pozorišna manifestacija koja pored makedonskih okuplja i pozorišne amatere iz zemalja regiona. Ove godine osim Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja nastupili su i glumci amateri iz Slovenije. Na festival je pristiglo 37 prijava, a selektovano je 16 predstava među kojima je i predstava iz Prokuplja.

U zvaničnom programu Festivala biće izvedeno 16 pozorišnih predstava iz Skoplja, Bitolja, Delčeva, Kumanova, Velesa, Tetova, Debra, Prilepa i drugih mesta u Makedoniji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime