Dom kulture Prokuplje i Književno društvo “Rade Drainac” najavljuju promociju knjige “Ana je čekala” autorke Srbijanke Stanković. Promocija je zakazana za sredu 26. april u 19h u Klubu Doma kulture.

„Ana je čekala“ je drama u drami sa podnaslovom – Ljubavna konfuzija u dva čina.

Ovo je komad koji pripada tekućoj stvarnosti. U njemu se posmatraju događaji u vremenskom rasponu od 2000. do 2010. godine. U prvom planu su zbivanja koja su promenila političku sliku Srbije, ali i njihov neposredni uticaj na živote Ane Kostić i Nikole Marjanovića, dramske junake.


Ovo delo postavlja pitanje koliko je ljubav drama, a koliko konfuzija i da li je moguće da ljubav bude nešto drugo.

„Srbijanka Stanković pripada generaciji mladih pisaca koji su s podjednakom pažnjom čitali svetske i domaće klasike, ali i poruke i komentare na brojnim internet portalima; ovom konstatacijom želim da istaknem da je Srbijanka Stanković od klasika baštinila osećaj za lepu reč, kontinuitet izlaganja i spretnost u vajanju svojih književnih (i dramskih) junaka, a da je od elektronskih medija prihvatila kratku, eliptičnu rečenicu, kao i ironiju kao jedan od važnih odbrambenih mehanizama u životu.
Od koga se brani?
Od svega što ugrožava ljudskost.“ (Radomir Putnik)

Dramski prvenac Srbijanke Stanković nagrađen je 2015. godine na konkursu „Slobodan Stojanović“ za najbolju neobjavljenu dramu. Konkurs je organizovala Narodna biblioteka „Ilija M.Petrović“ u Požarevcu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime