Anastasija Cvijanović pobednica na Đurđevdanskom konkursu

0

Na današnji veliki pravoslavni praznik u Narodnoj biblioteci “Rade Drainac” održana je dodela nagrada najboljima na Đurđevdanskom književnom konkursu.

XV po redu Đurđevdanski konkurs organizovalo je KD “Rade Drainac” i Dom kulture Prokuplje. Poezija, proza i aforizmi neafirmisanih autora mlađih od 30 godina pristigli su u Prokuplje sa različitih strana i Srbije i sveta. Žiri je odlučio da pored tri najbolja pohvali još nekoliko autora od ukupno 33 koliko ih se javilo na konkurs.

Ovogodišnja pobednica književnog konkursa je Anastasija Cvijanović, učenica 4. razreda prokupačke Gimnazije i članica Književne omladine Prokuplja. Žiri je kod pesnikinje prepoznao originalnost, kreativnost i talenat u najčistijem obliku. Pesnikinja je nagrađena za ciklus pesama “Volim da mislim da je voleo boje”.

Drugo mesto pripalo je Željani Andrić, pesnikinji iz Beograda, dok je treće osvojila Mirjana Stojanović, autorka iz Prokuplja, takođe članica Književne omladine.

Posebne pohvale dobila je OŠ “Nikodije Stojanović Tatko” za zalaganje i trud, kao i učenica Katarina Jovanović.

Žiri je ove godine zasedao u sastavu: Ljubiša Krasić, predsednik KD “Rade Drainac”, Sonja Miljković, književni kritičar, i predsednik Književne omladine Srbijanka Stanković.

Najbolji su dobili odličje i knjige, a prvonagrađena i letovanje na Jadranu, u kampu u Buljaricama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime