Anđela se vratila kući i drugarima

0

Anđela Milenković iz Žabara, kod Kruševca, jedna je od retkih devojčica kojoj je u klinici u Bergamu u Italiji uspešno izvršena transplatacija jetre. Njena borba sa bolešću trajala je osam godina, a nakon neizvesnosti i čekanja na donaciju organa, pa nade u izlečenje, u septembru ove godine je operisana i krajem decembra vratila se kući.

Donor je sedamnaestogodišnji Mateo iz Italije, sin oca koji radi na toj klinici, a slučajnost je htela da se podudare krvne grupe i slični uzrasti. Operacija je koštala 127 hiljada evra, a platio je Republički zavod za zdravstveno osiguranje. Druge troškove obezbedili su roditelji uz pomoć rođaka i Sportskog saveza Kruševac, o čemu smo pisali.

Anđeli nedostaju drugari i jedva čeka da krene u školu. Kao veliki borac nije se plašila operacije, a tokom boravka u Italiji redovno je pohađala časove matematike, engleskog i italijanskog jezika u bolničkoj školi. Anđela će u februaru imati prvu kontrolu u Italiji, a do tada svakog utorka ide na redovne preglede u Beograd.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime