“Ani” međunarodna nagrada za umetničku inovaciju

0
ana je čekala
U predstavi "Ana je čekala" na Festivalu pozorišne režije u Leskovcu, foto: Leskovački kulturni centar

Predstava “Ana je čekala” Amaterskog pozorišta “Hranislav Dragutinović” dobila je priznanje na Dramskom amaterskom festivalu u Kočanima u Makedoniji. Komad Srbijanke Stanković u režiji Tijane Petrović dobio je nagradu za umetničku inovaciju i istraživanje u dramskom izrazu.

Prokupačko pozorište je jedno od 16 koje je prošlo selekciju za 55. Dramski amaterski festival u susednoj Makedoniji i – jedino iz Srbije. Nakon uspešne izvedbe u utorak 29. maja, stiglo je i priznanje. Žiri je ocenio iskrenu požrtvovanost anasambla i umetničku širinu u stvaranju ovog autorskog projekta.

– Zadovoljna sam kako smo svi igrali, nekako sa puno emocija, potpuno. Ovo je bilo deseto jubilarno igranje i mislim da ne grešim kad kažem u ime celog ansambla da se ponosimo uspehom. Nadamo se da ćemo i dogodine učestvovati na ovom festivalu, bilo nam je prelepo. – rekla je rediteljka predstave Tijana Petrović.

Ovo je prva međunarodna nagrada koju je zavredila predstava “Ana je čekala”, a prethodilo joj je treće mesto na Festivalu amaterske režije u Leskovcu, gde je i glumica Ljiljana Ilić dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.

Sledeće igranje zakazano je za 15. juni u Lutkarskom pozorištu u Nišu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime