Apotekari kao pomoć!

0

U Gradskoj apoteci u centru Prokuplja pored lekova, građani mogu da dobiju savet i lepu reč, a odnedavno i da besplatno provere svoj krvni pritisak.

Besplatno merenje krvnog pritiska apotekari obavljaju digitalnim aparatom, pa tako Prokupčani mogu i sami da vide na ekranu koliki im je pritisak i puls.

– Lakše mi je kad dođem po lekove ovde da proverim pritisak. Na kontrolu treba da idem tek za mesec dana, svoj aparat nemam, a ovde uvek hoće da mi provere. Tako se redovno kontrolišem, kaže jedan sugrađanin za Top novosti.

Pored krvnog pritiska, građani mogu da provere i nivo šećera u krvi.

– Nivo šećera u krvi proveravamo samo uz prisustvo saradnika lekara, povremeno sprovodimo te akcije i uvek obaveštavamo pacijente o tome. Merenje pritiska rade uglavnom farmaceutski tehničari, a za savete smo tu i mi farmaceuti. Drago nam je da pomognemo kad god smo u prilici. To je naš posao, kaže načelnica Gradske apoteke Radica Bulajić.

U ovoj apoteci Prokupčani mogu kupiti i aparat za merenje pritiska uz penzionerski ček, a za sve one koji nisu u mogućnosti, vrata apoteke su otvorena za pomoć, lek i savet u svako doba.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime