Asfaltiraju se trotoari u centru Prokuplja

8

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović obišao je danas radove na asfaltiranju trotoara u ulici Ratka Pavlovića, u samom centru grada.

– U nastavku radova na uređenju infrastrukture u našoj opštini, u toku su radovi na asfaltiranju trotoara u centru grada. Ukupna vrednost ove investicije iznosi 5.100.000,00 dinara i za popravku najoštećenijih gradskih trotoara biće upotrebljeno oko 330 tona asfalta. Ovaj deo trotoara bio je u veoma lošem stanju, zato smo i odlučili da radovi počnu od najprometnijeg dela ove ulice. Radovi se odvijaju veoma kvalitetno, u šta smo se danas i uverili. Kako bi trotoari bili dostupni svima, urađene su i rampe za invalide, uređuju se i ivičnjaci, što će sve doprineti da se pešaci bezbednije kreću,ali i lepšem izgledu našeg grada, izjavio je predsednik Simonović.

Ovom prilkom on je istakao da će se i u narednom periodu nastaviti sa uređenjem gradskog područja gdesu najveća oštećenja, što znači da će biti asfaltirano preko 500 kvadrata prostora.

– To je investicija kao da je izgrađena jedna nova ulica, međutim , trotoari su veoma bitni jer je ovde velika frekvencija pešaka, tako da je prioritet obezbediti građanima nesmetano i bezbedno kretanje. Ovde će biti uređen i parking prostor, jer je trotoar dovoljno širok, a nakon završetka prelazimo i na druge gradske lokacije, kako bi planirane poslove završili na vreme, jer nas i nadalje očekuju veliki radovi na području cele opštine, rekao je Simonović.

Prema njegovim rečima, područje opštine Prokuplje će ovoga leta biti veliko gradilište, kako bi sve bilo završeno do početka jeseni, kada su predviđeni novi poduhvati.

– Od jeseni nas očekuju veliki poslovi vezani za izgradnju spomen parka u čast junacima Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihajlo“, čuvenog Gvozdenog puka. Tada planiramo da uporedo sa radovima na izgradnji spomen parka uredimo i trotoare u ulici Vasilija Đurovića Žarkog , za koje ćemo naknadno izdvojiti sredstva iz budžeta, istakao je Simonović.

8 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime