Asfaltiran put u Donjoj Trnavi

3

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, danas je zajedno sa saradnicima, članovima Opštinskog veća, obišao radove na asfaltiranju ulice u Donjoj Trnavi, saopštili su iz Opštine Prokuplje.

Tom prilikom on je izjavio da je posebno važno ulagati u putnu infrastrukturu na seoskom području gde su sela živa,kao što je Trnava, gde mnogo mladih ljudi ovde gradi egzistenciju i živi od poljoprivrede.

– Krenuli smo sa asfaltiranjem i u Donjoj Trnavi, kako smo se i dogovorili sa meštanima prošle godine. Sada je došlo vreme da ispunimo obećanje, polako asfaltiramo ulicu po ulicu, popravljamo puteve, u zavisnosti od terena. Za ovakve ulice koje imaju veći nagib, asfalt je najbolje rešenje. Nasipanje ne bi dalo trajne rezultate jer bi svaka veća kiša odnela put, zato smo odlučili da je asfaltiramo. Ovo je velika investicija, vredna preko 7 miliona dinara, ali smo zadovoljni i mi, ali i žitelji ove ulice koja je jedna od najvećih u selu, rekao je predsednik Simonović.

Prilikom obilaska radova predstavnici lokalne samouprave su se uverili da su radovi izvedeni veoma kvalitetno. Urađeni su propusti i ivičnjaci tako da se voda neće više slivati u dvorišta i stvarati probleme domaćinstvima . Asfaltiranje ove ulice danas će biti završeno a prema rečima predsednika Simonovića, radovi će biti nastavljeni u selu Ćukovac, gde se već odvijaju pripreme za asfaltiranje.

– I ulica u Ćukovcu biće asfaltirana u okviru projekta čija je vrednost nešto više od 21 milion dinara, a onda nastavljamo asfaltiranje ulice u Babinom Potoku. I u gradu se paralelno odvijaju radovi, putarske ekipe su stalno na terenu, asfaltira se Pojatska, a u toku su pripreme za asfaltiranje Partizanske gde je završena nova vodovodna linija. Odlučili smo da izdvojimo još 3.5 miliona dinara kako bi nakon izgradnje nove vodovodne linije ovu ulicu asfaltirali, jer je njen značaj višestruki, zbog blizine Bolnice ali i mnogih preduzeća, istakao je Simonović.

Rukovodstvo Opštine Prokuplje dočekali su meštani ovog sela koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost što će sada imati mnogo bolje uslove za život i rad.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime