“Atomski mravi” iz Kuršumlije šampioni Srbije!

2

Kuršumlijski mladi sportisti su u Beogradu na državnom takmičenju “Sportske igre mladih” osvoji jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

“Atomski mravi” predvođeni trenerom Dušanom Kečom, osvojili su zlatnu medalju pobedivši u finalu veoma dobru ekipu Pančeva i tako osvojili titulu prvaka Srbije.

Malo je falilo “Tigrovima”, drugoj ekipi iz Kuršumlije u takmičenju između dve vatre da i na Državnom prvenstvu vidimo kuršumlijsko finale, ipak falilo je malo sportske sreće pša su oni zauzeli treće mesto i osvojili bronzanu medalju.

Takođe ne treba zaboraviti ni veliki uspeh tenisera Luke Božovića koje je odličnim igrama osvojio bronzanu medalju, mada je utisak da mu je malo sportske sreće trebalo za plasman u finale i borbu za zlato.

– Ponosan sam na sve sportiste, vođe i trenere koji su se predstavljali i takmičili se za Kuršumliju na igrama. Pokazali su jedan sportski duh, fer plej, i što je najvažnije kako se treba ponašati i predstavljati svoj grad i na terenu i van njega. Osvajačima medalja čestitam na velikom uspehu, a mravima i njihovom treneru Dušanu Keči puno želim puno uspeha na medjudržavnom finalu u Splitu, kazao je Nikola Milijanović – koordinator za Opštinu Kuršumlija

– Zadovoljan sam jer su mravi u Beogradu pokazali najbolje lice, pobedili pet utakmica, ali srce mi je puno što je Kuršumlija ponovo prvak države a najviše jer su Mravi i Tigrovi tri dana disali kao jedan, za sta je zaslužna i učiteljica Ivana. U Split idemo na mini letovanje, idemo da uzmemo svoju nagradu, družimo se decom Hrvatske i Bosne i verujemo u pobedu, rekao je rener “Mrava” Dušan Keča.

– Ekipa Tigrova iz OŠ “Miloje Zakic”prvi put je bila učesnik “Sportskih igara mladih”. Veoma sam zadovoljna organizacijom i uslovima takmičenja. Pobedili smo tri utakmice, od kojih je treća bila za bronzanu medalju, malo je falilo da ostvarimo i plasman u finale. Deca su prezadovoljna. Jedva čekamo narednu godinu inove igre u nasem gradu, istakla je učiteljica Ivana Milosavljević.

Inače, “Mravi” će i ove godine predstavljati Srbiju na međudržavnom finalu koje će se održati krajem avgusta u Splitu.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime