Audicija za Dramski studio Gimnazije Prokuplje

0

Dramski studio Gimnazije Prokuplje održava audiciju za prijem novih članova. Ovog puta poziv je otvoren za sve srednjoškolce koji vole glumu, scenski nastup i traže način da iskažu svoje talente.

Audicija će se održati u četvrtak 7. septembra u 13h u Bioskopu “Toplica”. Iz DSG poručuju da je potrebno pripremiti jedan monolog i jednu recitaciju, kao i da je poželjno da se zbog prijavljivanja na spisak svi zainteresovani pojave nešto ranije pre početka audicije.

– Naša generacija je izgubljena u jazu između škole koja nas sve guši i ignoriše naše stavove, a kreativnost i improvizacija su najmanje omiljene stvari u učionici. Naša sredina je takva da nam ne dopušta da budemo ono što jesmo. Zato mladi treba da dođu na audiciju dsg-a. Zato što je to mesto gde se talenat neguje, a kreativnost je ključna. To je mesto gde svako zadržava svoje ja, čak i kada je u nekoj od bezbroj uloga. Mi putujemo, mi se družimo, mi se volimo – kaže gimnazijalac Milutin Milošević, član Dramskog studija.

Poznati po talentu i predanosti ovi juniori glume našeg grada osvojili su mnogobrojne nagrade. Ove godine su na Pozorišnim susretima učenika gimnazija u Kragujevcu svojim dramskim umećem osvojili 5 nagrada.  Predstava “Bog”, po tekstu Vudija Alena osvojila je 3. mesto za predstavu u celini, 1. mesto po oceni publike, nagradu za žensku epizodnu ulogu (Marija Milovanović), nagradu za mušku epizodnu ulogu (Milutin Milošević) i nagradu za učeničku režiju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime