Autobus skoro na kućnom pragu

0

Učenici sela prokupačke opštine, Jugovac i Donja Rečica neće više morati da pešače po nekoliko kilometara do prve autobuske stanice, jer će od ponedeljka 13. marta, biti uvedena nova autobuska linija na relaciji Jugovac-Reljinac – Donja Rečica.

Lokalna samouprava obezbedila je prevoz od kuće do škole za učenike ovih sela, tako da će autobusi Niš-Ekspresa prevoziti 6 učenika nižih razreda do škole u Reljincu i 3 učenika viših razreda do Donje Rečice.

-Do sada su đaci, kao i meštani sela Jugovac morali dugo i neobezbeđeno da pešače do prve stanice, ali je dugogodišnji problem rešen na opšte zadovoljstvo, a sve u cilju zaštite najosetljivije kategorije putnika, a to su đaci-putnici. Na ovaj način lokalna samouprava je još jednom potvrdila da nastoji da svim učenicima na teritoriji opštine Prokuplje obezbedi približno jednake uslove za rad i učenje i da će joj i u narednom periodu prioritet biti deca i mladi i briga o njima, kazala je članica Opštinskog veća za obrazovanje, omladinu i sport, Maja Ranđelović.

Planirana su i dva nova autobuska stajališta, kako bi prevoz bio dostupan svim meštanima skoro na kućnom pragu.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime