“Azbuka čula” najbolja pesnička zbirka u Toplici

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Zbirka poezije “Azbuka čula” Vesne Paunovič Đukić proglašena je za najbolju knjigu poezije u Toplici, objavljenu u prošloj godini. Pobednici je uručena nagrada na boemskoj večeri u restoranu “Varoški sokak”, čime su zvanično završeni  48. Drainčevi književni susreti.

U konkurenciji za najbolju knjigu bile su još tri zbirke poezije, i to knjiga “Ti si jedini svedok ove pesme” autorke Zorice Perović-Prentić, “Gospodar traži slugu” Zorana Stošića i “Životni krug” Milunke Marković.

– U zbirci “Azbuke čula” autor Vesna Paunović-Đukić daje lirsko iskustvo ljubavi iz različitih perspektiva, muške i ženske, suprostavljajući ih jedno drugome – rekao je direktor prokupačke biblioteke i predsednik žirija za dodelu nagrade Dragan Ognjanović 

Na ovoj manifestaciji svoje pesme su kazivali mnogobrojni pesnici iz Prokuplja i Niša. Prisutne su svojim nastupom oduševili Milica Vučković, Violeta Jović, Ratomir Timotijević, Marija Đajić, Srđan Živković, Milivoje Krstić, Dane Stoiljković, Zoran Pešić, Vladimir Stanimorović, Saša Milovanović i drugi.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime