Badnji dan i Božić u Lazarevom gradu: U česnici tri zlatnika

0

Proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića u Gradskoj upravi Kruševac počela je svečanim unošenjem badnjaka.

U zgradu Gradske uprave badnjak je uneo gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i sugrađanima poželeo srećan Badnji dan i Božić.

Činodejstvovao je vladika kruševački David Perović sa sveštenstvom grada uz poruku i želju da predstojeći praznik Hristovog rođenja svi provedu u miru, zdravlju, ljubavi, sreći i praštanju.

Nastupio je hor ,,Sveti Knez Lazar“, a svečanosti unošenja badnjaka prisustvovali su narodni poslanik dr Dragana Barišić, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović, gradski većnici, direktori Javnih preduzeća i ustanova i predstavnici društava i organizacija.

Sutra, na platou ispred Doma sindikata, 11 i 30 je lomljenje Božićne česnice u kojoj će biti tri zlatnika – pokloni ministra odbrane Bratislava Gašića, Regionalne privredne komore Kruševac i Fabrike maziva.

Lomljenje česnice je deo programa „Božić u Lazarevom gradu“ koji se nastavlja u petak 8. januara Božićnim doručkom u Privrednoj komori, promocijom knjige „Oglasi u kruševačkoj periodici između dva svetska rata“ autora Snežane Nenezić u Narodnoj biblioteci i umetničko-scenskim prikazom „Božićna dečija čestitka“ u Kruševačkom pozorištu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime