Bajkovito učenje u OŠ “Tatko”

0

Učenici OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ upisuju se u međunarodnu tradiciju svojim učešćem u projektu „Noć sa Andersenom“. U projektu učestvuju  učenici iz odeljenja I-3 sa svojom učiteljicom Ljiljanom Sokolović.

Prva radionica  projekta „ Noć sa Andersenom“  sadržala je likovnu radionicu koju su deca organizovala zajedno sa roditeljima kroz izradu lutaka za pozorišnu predstavu „Slavuj“. „Sa Andersenom kroz matematiku“  bio je naziv druge radionice, gde su zadaci formulisani kao matematičke priče.

– Ovaj projekat je veoma interesantan jer se deca najlakše vezuju za bajke, a one podstiču radoznalost, kreativnost, ljubav prema čitanju, ali i razvijaju čitalačku kulturu. Ovaj uzrast je najpogodniji za ovakve radionice, a Andersen je jedan od najvećih pisaca bajki, ima ih 150, a za neke od njih se i ne zna da ih je on pisao, istakla je učiteljica Sokolović.

Ipak, ove radionice nisu samo igra već i učenje. Deca samo brže i lakše kroz njih dođu do onoga što treba da se zapamti i usvoji za dalje učenje. Prema projektu, učenici su u obavezi da prođu kroz osam radionica, a najlepši deo biće na samom kraju 2. aprila, kada će deca boraviti u školi od 18 do 24h, kako bi celu zamisao, ali i realizaciju prilagodila i kreirala baš onako kako kaže i sam naziv ovog Međunarodnog projekta „Noć sa Andersenom“.

Prošle godine u ovom projektu učestvovalo je preko 60000 institucija i 1100 gradova Evrope.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here