Baka pištoljem ciljala snahu pa ranila mašinbravara

0

Prababa Milica M. (79) u selu Obrež kod Varvarina je u nedelju po podne potegla pištolj za koji nije imala dozvolu i sa njime rešila da raščisti dugogodišnje porodične odnose. Slučaj je hteo da na ulaznim vratima dvospratne kuće, gde se odigravala drama oko nasledstva imovine , brababa Milica ispali metak iz pištolja u pravcu mašinbravara Gorana, iz Obreža, pogodivši ga u levo rame, a kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi baka je htela da raščisti sa svima koji su se u tom trenutku desili pred kućom koja priopada njenoj bivšoj snaji Dragici i sinu Radetu, koji živi u Švedskoj.

Spor oko imovine između bivših supružnika u sudu traje više od deset godina, a bivšoj snaji Dragici je dozvoljeno da ulazi u prizemlje kuće kad god hoće, te da sprat kuže pripada njenom bivšem suprugu.

Prabaka Milica M. , koja se sumnjiči za pokušaj ubistva, živela je u drugoj kući u istom dvorištu sa svojom novom snajom, dok joj sin Rade živi u Švedskoj.

– Osumnjičena je saslušana , određeno joj je policijsko zadržavanje, a sudija za prethodni postupak će joj u utorak, posle novog saslušanja odrediti pritvor, kaže nam izvor iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

Povređeni mašinbravar Goran se nalati na Odeljenju hirurgije u kruševačkoj bolnici.

– Ne znam, kako se to odjednom odigralo. Posao oko zamene brave na ulaznin vratima samo što sam bio završio, stvorila se baka i pucala. Evo, čekam da mi na odeljenju hirurgije izvade metak iz ramena. Valjda će biti dobro, izjavio nam je u telefonskom razgovoru mašinbravar Goran Brešić.

U kući gde se horor odigravao nismo zatekli nikoga, samo što na stepeništu i dalje stoje razbacani polomljeni cilindar sa ulaznih vrata i prirtemljeni katanac sa lancem.

Bivšu snaju osumnjičene bakice Dragicu Radonjić, zatekli smo u jednom seoskom kafiću u prisustvu advokata. Ona nam je potvrdila da svađa sa bakivom traje dugo, da je na nju često nasrtala i zabranjivala joj da ulazi u kuću, koju je na sudu podelila sa bivšim suprugom, bakinim sinom.

Dragica Radonjić
Dragica Radonjić

– Ja sam, angažovala majstora da promeni bravu, a kad je baka počela da nasrće na nas, pozvala sam policiju. Sve se gotovo bilo završilo, policija je bakicu uvela u njenu kuću, a mi smo krenuli da popijemo kafu. Odjednom, kad je policija okrenula leđa, stvorila se baka sa pištoljem. Pucala je u mom pravcu i pogodila mašinbravara. Srećom, čaura je zaglavila u cevi pištolja, pa nije mogla više da puca. Skočila sam na nju i otela joj pištolj, ali je ona potom uspela da me čekićem gađa u glavu, priča bivša snaja Dragica, koja je odmah potom ponovo zvala policiju.

Pištolj je pokupljen na stepeništu ispred ulaznih vrata, a baki određeno policijsko zadržavanje.

U Višem javnom tužilaštvu saznajemo da je baka pucala iz pištolja 7,65, za koji nije imala dozvolu, te da ima indicija da je pucala sa namerom da ih sve tu poubija, ali je pištolj zaglavio.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime