Belovodsko viteško nadmetanje pozlatilo Adžića

0

Pred velikim brojem gledalaca sa obe strane Zapadne Morave, u ataru mesnih zajednica Bela Voda, Bresno polje i Stopanja, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca i Opštine Trstenik, održana je bogojavljenska viteška manifestacija sa rekordnim brojem učesnika do sada – 132.

Na reci koja spaja Kruševac i Trstenik, tradicionalnim susretom čelnika, gradonačelnika Kruševca Dragija Nestorovića i predsednika Skupštine opštine Trstenik Milića Pavlovića i bratskim lomljenjem kolača, najavljeno je nadmetanje mnogobrojnih vitezova, od najmlađih do najstarijih.

Ove godine zabeleženo je i učešće čak dve pripadnice lepšeg pola, a najhrabriji je svakako bio najmlađi, sedmogodišnji učesnik.

Plivače je blagoslovio protojerej stavrofor Dragi Veškovac.

Danas je najviše sreće imao Mihajlo Adzić, 18-to godišnji mladić iz Kruševca, kome se san ostvario već u drugom učešću. U slobodno vreme, trenira vaterpolo i posebno je počastvovan što je pobedio u izuzetno jakoj konkurenciji.

Inače, viteško nadmetanje za časni Bogojavljenski krst, održano je u Beloj Vodi po 14. put uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa kruševačkog Gospodina Davida, a pristustvali su i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, član Gradskog veća Aleksandar Božidarević i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Organizatori su Kulturni centar Kruševac i Crkvene opštine i mesne zajednice Bela Voda, Stopanja i Bresno Polje, a u programu su učestvovali folklorni ansambl „Lazarice“ i kulturno-umetničko društvo iz Bele Vode.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime