Beograd pomaže Kuršumliji

0

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić razgovarao je u Starom dvoru sa delegacijom Opštine Кuršumlija, koju je predvodio predsednik opštine Vojimir Čarapić. Razgovorima su prisustvovali direktor JКP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević, izvršni direktor operative JКP „Gradska čistoća” Zoran Živković, kao i predstavnici javnih komunalnih preduzeća opštine Кuršumlija.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da se na sastanku razgovaralo o tome kako Grad Beograd svojim iskustvom i uz pomoć gradskih javnih komunalnih preduzeća može da pomogne razvoju ove opštine.

– Predsednik opštine Кuršumlija je skoro preuzeo dužnost i ima puno želje i elana da unapredi funkcionisanje ove opštine. Izrazio je nameru da iskoristi sav potencijal koji ova opština ima. Кuršumlija je treća opština po površini u Srbiji, ima tri banje i veliki potencijal u banjskom turizmu. Nažalost, danas su mnoga preduzeća zatvorena, mnogi ljudi su se odselili iz Кuršumlije i želimo zajednički to da zaustavimo. Beograd je zahvaljujući politici koja se vodi na nivou Republike uspeo da privuče mnoge investicije, postao je investiciona prestonica ovog dela Evrope. Grad Beograd želi da zadrži lidersku poziciju, ali istovremeno ima i moralnu obavezu da pomogne i prenese svoja iskustva drugima koji žele da razvijaju svoje opštine – istakao je Radojičić.

Predsednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić zahvalio je gradonačelniku Radojičiću na svečanom prijemu i istakao da glavni grad predstavlja osnovni potencijal za razvoj Srbije.

– Кuršumlija je izuzetno bogata prirodnim lepotama i istorijskim znamenitostima, međutim, ekonomski je jedna od nerazvijenijih opština. Na današnjem sastanku uspeli smo da dogovorimo dosta toga, kao i da razrešimo neke nedoumice u vezi sa lokalnom samoupravom. Beograd kao glavni pokretač razvoja u zemlji ima znanje i moć, a danas sam video želju i volju da pomogne manje razvijenim opštinama i gradovima – istakao je Čarapić.

Gradonačelnik Radojičić je dodao da je rezultat današnjeg sastanka i to da će Grad Beograd, pre svega preko svojih javnih komunalnih preduzeća JКP „Gradska čistoća” i JКP „Zelenilo – Beograd”, pomoći javnim komunalnim preduzećima u Кuršumliji.

– Želimo da pomognemo javnim komunalnim preduzećima u Кuršumliji kako bi ova opština unapredila kvalitet komunalne usluge za svoje građane. Sa druge strane, s obzirom na to da je Кuršumlija jedna od najmanje razvijenih opština, predstavnicima ove opštine i njenih javnih preduzeća smo ponudili model kako i na koji način mogu da formiraju industrijsku i slobodnu zonu, te na koji način mogu najbolje da privuku investitore. Na taj način će vratiti deo populacije koja se intenzivno iseljavala proteklih decenija i zaustaviti negativne migracioni tokove – zaključio je prvi čovek Beograda.

Izvor: beograd.rs, TV Happy

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here