“Beskraj 10 kvadrata” – beskraj pozorišne kulture u Prokuplju

1

Pozorišni festival “Beskraj 10 kvadrata” počinje u nedelju 23. jula i trajaće do 2. avgusta. Pozorišna opsada grada ove godine će trajati 11 dana, a organizatori iz Varoškog pozorišta “Histrion” kažu da Prokupčane očekuju odlične predstave. 

Program festivala uključuje 11 predstava, ali je u takmičarskom delu njih 9. Festival će otvoriti poznati glumac Slobodan Ćustić, a na repertoaru je  predstava Dramskog studija Gimnazije Prokuplje “Bog”, koja je van konkurencije. Ne takmiči se ni profesionalno Niško pozorište, čijom će se predstavom “Srećna Nova” zatvoriti festival 2. avgusta.

– I ove godine će Prokuplje biti pod pozorišnom opsadom, zahvaljujući velikom broju sponzora i tome da su vrednost i značaj festivala prepoznali Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije. Očekujemo pozorišne ansamble iz Makedonije, Republike Srpske i Srbije, kao i sa Kosova i Metohije – rekao je umetnički direktor Varoškog pozorišta Zoran Cvetković. 

O najboljima će odlučivati dva žirija, zvanični u sastavu Dragan Jovičić Jović, Radosav Krivokapić i Slađana Drašković, i žiri iz senke, tajni žiri iz publike. Prve tri nagrade će biti, kao i prethodnih godina, Golem Histrion, Pogolem Histrion i Najgolem Histrion.

Festival je podržala Evropska unija sa 300 000 dinara, kao i Opština Prokuplje sa 100 000 dinara, a ostale troškove pokrivaju mnogobrojni donatori, prijatelji festivala.

Prokupčani će 11 večeri uživati u predstavama na otvorenom – na Košarkaškom terenu, gimnazijskom dvorištu i dvorištima OŠ “Nikodije Stojanović Tatko” i OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”, na teniskom igralištu itd. Sve predstave počinju u 21h, a ulaz je slobodan.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime