Besplatan upis u biblioteku za sve prvake u Prokuplju

0
PROKUPLJE: Narodna biblioteka „Rade Drainac“, svake godine, povodom meseca knjige, tradicionalno, upisuje đake prvake. Ove godine, besplatno će biti učlanjena 323 prvaka sa teritorije grada Prokuplja. Danas su članske karte dobili prvaci Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko.“
-Cilj ove akcije jeste da se kod dece na vreme probudi ljubav prema čitanju, knjizi i biblioteci, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović i dodao da ovu akciju sprovode već dugi niz godina u saradnji sa školama i da će ovogodišnji prvaci narednih godinu dana imati besplatnu članarinu.
Po otvaranju odeljenja u Maloj Plani, početkom novembra, članovi  Biblioteke postaće i prvaci iz Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“, koja se nalazi u ovom selu.
– Planiramo da besplatan upis omogućimo i prvacima u Žitnom Potoku krajem novembra, tako što ćemo ih posetiti, i za njih organizovati ovakav jedan program. Današnje okupljanje je poslužilo i da decu uputimo i podsetimo na neka osnovna pravila o tome koliko knjigu mogu da zadrže, kad Biblioteka radi, kako knjigu treba da čuvaju i zašto, istakao je Ognjanović.
Narednih dana, člansku kartu dobiće i prvaci iz ostalih škola.
Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime