Besplatna mamografija i ultrazvuk u prokupačkoj bolnici

2
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju biće nastavljena u nedelju 19. novembra, od 8 do 16 časova u ambulanti Internog odeljenja, navodi se u saopštenju Bolnice.

Zbog velikog interesovanja za ultrazvuk abdomena, ova vrsta pregleda biće omogućena građanima koji u prethodnoj akciji nisu bili pripremljeni za ovakav pregled.

– Cilj akcije je da svi građani imaju mogućnost da provere svoje zdravlje, a posebno je važno istaći da u okviru ove akcije mogu da izvrše ultrazvučni pregled i mamografiju, što je i najbolja dijagnostika za određena oboljenja – rekla je direktorka prokupačke bolnice dr Snježana Arsić.

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda, koja je treća po redu u Opštoj bolnici u Prokuplju, pregledi se mogu obaviti bez uputa i overene zdravstvene knjižice.

Građani koji su zainteresovani za ultrazvučni pregled treba da se pripreme tako što prethodnog dana ne unose hranu posle 18h. Kada je reč o mamografiji koja takođe može da se obavi u trećoj akciji, ona je omogućena ženama starijim od 50 godina i pod uslovom da u poslednje dve godine nisu obavile ovu vrstu dijagnostike.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime