Besplatna pravna pomoć za izbegla lica

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

U okviru projekta “Zaštita i unapređenje imovinskih prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji” u Povereništvu za izbeglice Opštine Prokuplje boravili su pravnici koji realizuju ovaj projekat, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

U kancelarijama u Beogradu, Kraljevu, Nišu, Vranju, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici za pomoć se u proteklih godinu dana javilo oko 2000 ljudi. Rešeno je skoro 200 sporova, a otvoreno 1300 predmeta za rešavanje spornih pitanja iz imovinko-pravnih, radnih, porodičnih i drugih odnosa.

– U okviru projektnih aktivnosti interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, pored direktne i besplatne pravne pomoći, mogu da iskoriste i mogućnost pravnog zastupanja pred svim sudskim, upravnim i ostalim organima na KiM, rekla je viši pravni savetnik Konzorcijuma koji sprovodi ovaj projekat Jasna Županjac.

 

Osim pomoći interno raseljenim licima, pravnici adekvatnu pomoć pružaju i izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i povratnicima na osnovu Sporazuma o readmisiji.

Jasna Županjac je pozvala sva interno raseljena lica i izbeglice kojima je neophodna pravna pomoć da se jave kancelarijama u mestima gde su one otvorene i da je za pružanje neophodne pravne pomoći besplatno otvorena info linija, broj 0800 108 208.

Ovaj projekat, koji traje dve godine, finansira Evropska unija.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime