Besplatna pravna pomoć za izbegla lica

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

U okviru projekta “Zaštita i unapređenje imovinskih prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji” u Povereništvu za izbeglice Opštine Prokuplje boravili su pravnici koji realizuju ovaj projekat, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

U kancelarijama u Beogradu, Kraljevu, Nišu, Vranju, Kosovskoj Mitrovici i Gračanici za pomoć se u proteklih godinu dana javilo oko 2000 ljudi. Rešeno je skoro 200 sporova, a otvoreno 1300 predmeta za rešavanje spornih pitanja iz imovinko-pravnih, radnih, porodičnih i drugih odnosa.

– U okviru projektnih aktivnosti interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, pored direktne i besplatne pravne pomoći, mogu da iskoriste i mogućnost pravnog zastupanja pred svim sudskim, upravnim i ostalim organima na KiM, rekla je viši pravni savetnik Konzorcijuma koji sprovodi ovaj projekat Jasna Županjac.

 

Osim pomoći interno raseljenim licima, pravnici adekvatnu pomoć pružaju i izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i povratnicima na osnovu Sporazuma o readmisiji.

Jasna Županjac je pozvala sva interno raseljena lica i izbeglice kojima je neophodna pravna pomoć da se jave kancelarijama u mestima gde su one otvorene i da je za pružanje neophodne pravne pomoći besplatno otvorena info linija, broj 0800 108 208.

Ovaj projekat, koji traje dve godine, finansira Evropska unija.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here