Besplatni internet u Prokuplju

1

Opština Prokuplje kao jedna od dvanaest opština u Srbiji čiji su građani bili najaktivniji u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi,“ dobila je od Republike Srbije besplatnu internet zonu, kao nagradu za doprinos u suzbijanju sive ekonomije, saopštila je Opština Prokuplje.

Reč je o nagradama u vidu vaj-faj zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci koje će u nagrađenim opštinama instalirati Telekom Srbija u roku od 90 dana, nakon odabira najpovoljnije lokacije. Internet preko „vaj-faj drveta „ moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem, tako da će predstavljati pravi ukras trgova i parkova.

Priznanja najaktivnijim opštinama uručio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović, koji je tom prilikom istakao da je jačanje svesti građana o ličnoj odgovornosti veliki uspeh ove nagradne igre, kao i direktan prihod republičkog budžeta u iznosu od preko devet miliona evra.

Ožegović je takođe dodao da će pet prvoplasiranih opština dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Republike Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekata od opšteg interesa, kao što su škole, bolnice, vrtići ili druge javne ustanove. Odluku o tome koji projekti će biti realizovani doneće građani glasanjem putem opštinskog sajta.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ podržala je kompanija „Telekom Srbija“ zajedno sa NALED-om, kroz obezbeđivanje dela nagrada i za građane i za lokalne samouprave.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime