Besplatni pregledi povodom Dana zdravlja u Prokuplju

0

Preventivnim pregledom za građana, Dom zdravlja Prokuplje, danas će obeležiti Svetski dan zdravlja koji se ove godine obeležava pod sloganom „Zdravlje za sve“.

Povodom obeležavanja ovog datuma , u parku ispred crkve Sveti Prokopije biće postavljen štand Preventivnog centra, gde će ekipe medicinskih radnika dežurati od 10 do 12 sati i građanima omogućiti da provere svoje zdravstveno stanje. U okviru pregleda vršiće se merenje krvnog pritiska i merenje šećera u krvi.

Preventivni centar Doma zdravlja obezbedio je i brošure sa korisnim zdravstvenim temama, a građani će moći i da postave pitanja i dobiju korisne savete za rešavanje svojih zdravstvenih problema, ali i o pravima vezanim za zdravstvenu zaštitu.

Svetski dan zdravlja obeležava se širom sveta 7.aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svetske zdravstvene organizacije. Odluka da se ovaj datum obeležava kao Svetski dan zdravlja, donesena je na 1. Skupštini ove organizacije, održanoj 24. juna do 24.jula 1948.godine u Ženevi, pošto je 7.aprila iste godine odluka o konstituisanju SZO zvanično stupila na snagu.

Svake godine SZO i druge institucije organizuju različita međunarodna, regionalna i lokalna dešavanja sa fokusom na temu koju je za tu godinu preporučila Svetska zdravstvena organizacija. To podrazumeva organizovanje predavanja, deljenje promotivnog materijala, medijske kampanje, edukovanje zdravstvenih radnika.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here