Besplatno letovanje za prokupačke osnovce

1

Želeći da pokaže koliko brine o svojim najmlađim sugrađanima, Opština Prokuplje je za 90 učenika starijih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Prokuplje, obezbedila sedmodnevno besplatno letovanje u Buljaricama.

– Opština Prokuplje po prvi put organizuje ovakav vid nagrađivanja odličnih đaka, koji za sobom imaju i značajne rezultate na takmičenjima. Ono što je takođe važno jeste i to da smo mislili i na decu iz materijalno ugroženih porodica, tako da će ovo letovanje mnogi od njih pamtiti  po tome jer su po prvi put otišli na more, rekla je većnica za obrazovanje i sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović i istakla da je ovo jedan vid podrške i podstreka za svu decu, koja će se sledeći put naći na njihovom mestu.

Njih su u subotu ujutru ispratili školski drugari, roditelji i direktori škola, a deca su već javila da su dobro i da su odmah po dolasku na more krenula sa planiranim aktivnostima.

– Deca su otputovala u pratnji nastavnika. Ona će na ovom letovanju imati organizovanu školu plivanja i turnir u malom fudbalu i odbojci, a u večernjim satima će se zabavljati  kroz različite sadržajne i zanimljive aktivnosti, u kojima će pokazati i svoju kreativnost i znanje iz različitih oblasti, naglasila je Ranđelović.

Deca  koja ovog leta po prvi put o trošku Opštine Prokuplje letuju u Buljaricama, kao uspomenu na ovo druženje dobila su od lokalne samouprave i majice na poklon.

1 KOMENTAR

  1. Lepo je na takav nacin podrzati osnovce,ali malo nepravedno preda srednjoskolcima,i oni sigurno imaju zapazene uspehe u ovoj skolkoj godini

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here