Bespovratna pomoć za preduzetnike

0

Evropski PROGRES objavio je javni poziv za dodelu bespovratne pomoći preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije obuhvaćene ovim razvojnim programom.

Evropska unija i Vlada Švajcarske odvojile su 250.000 evra u ove svrhe, a sve sa ciljem otvaranja novih radnih mesta i povećanja proizvodnje.

– Očekujemo da predstavnici privatnog sektora osmisle i sprovedu aktivnosti kojima će podržati širu zajednicu, poput pružanja podrške lokalnim organizacijama, sprovođenja javnih radova ili učešća u humanitranim akcijama, rekla je Olivera Kostić, menadžerka sektora za konkurentnost u okviru programa Evropski PROGRES.

Pravo učešća na konkursu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana 2013. ili 2014. godine na teritoriji jedne od 34 opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES.

Preduzetnici moraju da budu većinski u domaćem privatnom vlasništvu, da imaju ostvarenu poslovnu dobit na kraju 2015. godine kao i izmirene obaveze po osnovu uplate poreza i doprinosa.

Program će podržati najmanje 12 projekata, a dodeljena sredstva po projektu ne mogu preći 25.000 evra za malo preduzeće i 15.000 evra za mikro preduzeće ili preduzetnika, dok podnosioci projekata treba da obezbede finansijsko učešće od 30% od tražene vrednosti donacije.

Javni poziv je otvoren do 10. juna 2016. godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime