Bespovratna sredstva za topličke poljoprivrednike

0

Evropski PROGRES, koji deluje na području juga Srbije, 2. decembra raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratne pomoći zemljoradničkim zadrugama i udruženjima poljoprivrednika.

Tim povodom u Prokuplju je održan sastanak na kojem je predstavnik niške kancelarije Evropskog PROGRES-a Mladen Cevtanović članovima prokupačkih poljoprivrednih udruženja govorio o mogućnostima i načinu konkurisanja za dodelu sredstava.

– Sredstva poljoprivrednim udruženjima i zamljoradničkim zadrugama dodeljivaće se za jačanje i specijalizaciju primarne proizvodnje, nabavku opreme, sticanju znanja i veština o novim tehnologijama i studijskim putovanjima u zemnje EU, izjavio je Cvetković i dodao da je ovo prilika da udruženja i zadruge dobiju neophodna sredstva za svoj rad.

On je napomenuo da se sastanci za upoznavanje članova udruženja i zadruga sa ovim Javnim pozivom, osim Prokuplja, organizuju u Vranju, Leskovcu, Aleksincu, Novom Pazaru, Ivanjici, Knjaževcu i Prijepolju.

Sredstva za realizaciju ovog Programa obezbedila je EU i Vlada Švajcarske u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Cvetković je napomenuo da udruženja poljoprivrednika i zemljoradničke zadruge Prokuplja i drugih opština Topličkog upravnog okruga informacije o bespovratnoj pomoći mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredno stručne službe Prokuplje u Ulici Milana Toplice br.8.

Konkurs za dodelu bespovratne pomoći otvoren je do 22.januara 2016.godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime