Bezbednost dece u saobraćaju prioritet Gradskog veća Kruševca

0

Postavljanje led-displejeva u blizini gradskih i najfrekventnijih seoskih škola i zamena laterni na semaforima, aktivnosti su koje predstoje, a značajna uloga Saveta je edukacija najmlađih i ukazivanje na značaj pridržavanja saobraćajnih propisa svih učesnika u saobraćaju, tako da će u petak, 20. novembra, jednočasovnim zatvaranjem saobraćaja od Trga Kosovskih junaka do Pozorišta i pratećim programom, bito obeležan Dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, a u nedelju sledi nastavak akcije besplatnog tehničkog pregleda traktora u Kapidžiji.

Bezbednost dece u saobraćaju, inače, jedan je od prioriteta Saveta koji uz saglasnost Gradskog veća, godišnje 50 odsto sredstava usmerava na infrastrukturu, odnosno stvaranje boljih saobraćajnih uslova u blizini škola.

Ove godine za bezbednost dece u saobraćaju izvedeni su radovi u Majdevu, Velikim Kupcima, Gornjem Stepošu, Padežu i Ribaru.Planom Gradskog veća Kruševca za narednu gdinu predviđeni su brojni radovi u gradu i na ostalim državnim putevima u blizini škola – u Jugovićevoj, Balkanskoj i Bosanskoj ulici kao i Konjuhu, Jasici i Velikom Golovodu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime