Bezbednost u školama na prvom mestu

0

Nova školska godina u svim osnovnim i srednjim školama u Prokuplju počela je uz pojačano prisustvo policajaca koji brinu o bezbednosti učenika i zaposlenih.

Tim povodom, načelnik Policijske uprave Prokuplje Nenad Kaličanin i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroslav Antović, posetili su Osnovnu školu „Nikodije Stojanović Tatko“ i Srednju medicinsku školu ,,Dr Aleksa Savić“, kako bi se uverili da je u ovim, ali i u svim ostalim školama poboljšan kvalitet bezbednosti, o kojoj brine veliki broj policajaca.

Kako je istakao načelnik PU Prokuplje Nenad Kaličanin, pred početak školske godine održan je sastanak sa predstavnicima Školske uprave u Nišu, na kojem su utvrđeni planovi obezbeđenja škola na području Topličkog okruga.

“Uradili smo analizu pojavnih događaja koji mogu da utiču na bezbednost učenika i zaposlenih u školama i utvrdili planove i konkretne zadatke postupanja naših policijskih službenika. Oni su svakodnevno prisutni u školama, postupaju po utvrđenom planu, a akcenat je stavljen na vreme dolaska u školu, za vreme trajanja i nakon završetka nastave, rekao je Kaličanin i dodao da policajci svakodnevno kontaktiraju sa zaposlenima u školi, što govori da se zajedničkim snagama pristupilo ovom važno zadatku.”

Osim u školama i školskim dvorištima, policajci su sada više prisutni i u zonama oko škola, kao bi se bezbednost đaka podigla na viši nivo i u vremenu kada dolaze u školu i odlaze iz nje.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroslav Antović je ovom prilikom izjavio da Grad Prokuplje brine o svojim sugrađanima, a da posebnu pažnju posvećuje deci i mladima.

“Jedan od najbitnijih segmenata u radu lokalne samouprave je školstvo, a posebno bezbednost učenika. Istakao bih odličnu saradnju lokalne samouprave i škola, kao i činjenicu da za sada u školama nije bilo nikakvih problema i nadam se da će uz dalju saradnju sa svim školama i Ministrastvom unutrašnjih poslava, tako biti i u narednom periodu”, kazao je Antović.

Prilikom posete školama, Antović i Kaličanin su razgovarali sa v.d. direktora OŠ ,,Nikodije Stojanović Tatko“ Ljubomirom Vukićevićem i direktorom Medicinske škole, Nebojšom Lukićem. U ovim, kao i u ostalim školama, školska godina započela je po svim uputstvima i smernicama Ministarstva prosvete i za sada nije bilo nikakvih problema što se tiče bezbednosti đaka i zaposlenih. Kako ističu, osim policajaca, u školama su na dežurstvima angažovani i nastavnici i učenici, što govori o velikoj posvećenosti ovoj važnoj temi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime