Biblioteka dobila nove knjige

0

Fond  Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju bogatiji je za 900 novih knjiga, koje su na  današnjoj izložbi predstavljene čitaocima.

Nove knjige Biblioteka je dobila otkupom Ministarstva kulture i informisanja, a prema rečima direktora,Dragana Ognjanovića, radi se o najboljim izdanjima iz produkcije 2017.godine.

– Naši čitaoci imaće na raspolaganju najnovija izdanja svih književnih žanrova. Jedan deo  knjiga dobili smo odabirom Ministarstva,  dok je većina po našem izboru . Trudili smo se da  čitaocima obezbedimo  najtraženije knjige koje će već od ponedeljka moći da iznajmljuju. Dobili smo veoma vredna, kapitalna izdanja istorijskih knjiga, filozofije, romana, poezije. Tu su i novi strani rečnici, leksikoni, enciklopedije i jedan veoma lep izboz knjiga za decu, istakao je Ognjanović.

Ovom prilikom on se zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja i lokalnoj samoupravi što u svakom smislu pomažu rad Biblioteke.

– Pored novih knjiga kojima svake godine uvećavamo knjižni fond, Biblioteka je zahvaljujući razumevanju Ministarstva  kulture i informisanja i lokalne samouprave,  dobila sredstva  za organizaciju „Drainčevih susreta“ i drugih kulturnih manifestacija, ali i za klimatizovanje prostorija čime su znatno poboljšani uslovi za rad i boravak čitalaca u ovoj ustanovi.

Početkom školske godine Biblioteka planira još jednu nabavku novih knjiga za koju je Opština Prokuplje obezbedila sredstva. Prema rečima direktora Ognjanovića, to će biti knjige koje su čitaoci tražili i one će se već od septembra biti ponuđene ljubiteljima knjige.

Narodna  biblioteka „Rade Drainac“  raspolaže fondom od oko 80 000 knjiga.   Broj čitalaca je u stalnom porastu, tako da će prilivom novih članova koji se očekuje početkom školske godine, dostići i do 2.500 članova,što je rekordan broj u poslednjih 10 godina.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime